Ada sebab untuk gagal
Di era ketika pendapatan modal mengatasi pendapatan pekerja, satu-satunya cara untuk membebaskan kita secara ekonomi adalah kewangan. Rasanya seperti perkara biasa untuk didengar kerana saya terlalu banyak mendengar, dan kata Jaetech memberikan ilusi bahawa saya juga melakukannya. Adakah kita berada di jalan yang betul untuk menjadi kaya? Lee Joo-young, pengarang 『The Algorithm of Wealth』, telah […]

Di era ketika pendapatan modal mengatasi pendapatan pekerja, satu-satunya cara untuk membebaskan kita secara ekonomi adalah kewangan. Rasanya seperti perkara biasa untuk didengar kerana saya terlalu banyak mendengar, dan kata Jaetech memberikan ilusi bahawa saya juga melakukannya. Adakah kita berada di jalan yang betul untuk menjadi kaya? Lee Joo-young, pengarang 『The Algorithm of Wealth』, telah bekerja di sektor kewangan selama beberapa dekad dan telah mengetahui bahawa orang biasa tidak boleh menjadi kaya tanpa melalui 4 langkah menjadi kaya melalui pemahaman penting tentang wang dan kewangan.

Penulis menghabiskan kira-kira satu tahun dengan idea bahawa Algoritma Kekayaan dapat mengubah kehidupan seseorang, dan merangkumi segala-galanya dalam kewangan dan proses menjadi kaya. Oleh kerana itu adalah sesuatu yang harus kita semua lakukan, ia dapat diselesaikan secara intuitif dan mudah tanpa menggunakan istilah teknikal atau retorik yang sukar. Sekarang yang harus kita lakukan hanyalah latihan. Sekiranya arahannya betul, bahkan rata-rata orang dapat belajar bagaimana mencapai kebebasan kewangan melalui algoritma kekayaan yang menjadikan anda kaya.

Seperti yang dibincangkan dalam ‘Wealth Algorithm’ yang diterbitkan ini, pada akhirnya, orang biasa harus menjadi pengeluar sendiri untuk menjadi kaya. Kehidupan bekerja adalah kehidupan untuk bekerja untuk orang lain selain saya, dan sukar untuk menambah nilai walaupun saya berusaha.

Kehidupan pengeluar adalah memberi utiliti kepada orang lain melalui input saya (modal, kandungan), sama ada teknologi kewangan atau karya saya. Dalam konsep ini, YouTube adalah kaedah pengeluaran terbaik untuk memperluas input saya dan kaedah terbaik untuk menyebarkan pengetahuan / pengetahuan saya untuk berkongsi pengetahuan / pengetahuan saya dengan orang lain. Khususnya, saya memulakan YouTube kerana ia adalah platform di mana saya dapat menyebarkan kekuatan dan kekuatan saya yang terpantas di antara platform yang ada sekarang dan berkongsi dengan yang lain.

Kerana keperibadian saya yang suka memberi konsultasi kepada orang lain, hakikat bahawa saya dapat berkongsi banyak pengetahuan dan maklumat dengan pemula dalam bidang kewangan melalui YouTube juga menjadi tarikan besar. Apa yang lebih bahagia daripada melakukan perkara yang anda sukai dan menikmatinya?

Trend teknologi kewangan semasa sangat berat sebelah terhadap teknologi. Terdapat aspek maklumat yang kuat yang dapat dilaburkan dengan segera, seperti saham mana yang menjanjikan dan apa yang harus dibeli. Namun, ada siaran kewangan, buku, dan ceramah yang mengandungi sejarah yang merangkumi seluruh kehidupan mereka yang baru mengenal masyarakat bermula dari bawah, atau mereka yang sudah berkahwin tetapi tidak mempunyai asas, bagaimana memulakan teknologi kewangan dari awal atau dengan pinjaman dan di mana arah untuk pergi. ia adalah begitu sedih bahawa ia tidak ada.

Juga, saya terkejut bahawa banyak orang melabur dengan pandangan jangka pendek sebulan atau dua, 폰테크 lima atau enam bulan, dan fikiran yang sedikit spekulatif. Oleh itu, saya ingin berkongsi dengan banyak orang mengenai perspektif jangka panjang dan bagaimana menetapkan arah untuk subjek buku ini, 'arah kehidupan yang betul untuk teknologi kewangan'.

Sudah tentu, saya tidak menyangka saluran ini akan berkembang sehingga tahap ini kerana topik ini tidak memprovokasi. Namun, saya telah membuat kandungan YouTube ke arah yang konsisten kerana saya percaya bahawa ada orang yang akan mengubah hidup mereka kerana kisah saya.

Sebagai pasaran lembu saham yang belum pernah terjadi sebelumnya muncul sejak virus korona, banyak orang telah masuk ke pasaran saham, dan ada banyak orang yang ingin membuat keuntungan besar dalam jangka pendek tanpa persiapan. Sudah tentu, perdagangan jangka pendek dapat menghasilkan banyak wang, tetapi tidak mudah bagi kebanyakan pelabur individu biasa. Cara orang biasa dapat menjana keuntungan yang besar adalah memilih saham berkualiti tinggi yang boleh tumbuh besar di masa depan dan melabur untuk jangka masa panjang.

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다