Kes serangan minum
Timbalan Menteri Kehakiman mengundurkan diri setelah setengah tahun memegang jawatan setelah terjebak dalam kontroversi berhubung kes serangan mabuk pemandu teksi sebagai peguam. Bersama dengan Naib Menteri Lee, beberapa pegawai kanan Jabatan Kehakiman juga mengundurkan diri. Kementerian Kehakiman, yang berusaha menaikkan anggota personel pendakwa raya tinggi dengan mendorong pengunduran sukarela pendakwa raya tinggi, tampaknya menekan pihak […]

Timbalan Menteri Kehakiman mengundurkan diri setelah setengah tahun memegang jawatan setelah terjebak dalam kontroversi berhubung kes serangan mabuk pemandu teksi sebagai peguam. Bersama dengan Naib Menteri Lee, beberapa pegawai kanan Jabatan Kehakiman juga mengundurkan diri. Kementerian Kehakiman, yang berusaha menaikkan anggota personel pendakwa raya tinggi dengan mendorong pengunduran sukarela pendakwa raya tinggi, tampaknya menekan pihak pendakwaan dengan kad pengunduran diri sebagai tuas. Di dalam pendakwaan, suara penentangan terhadap pengunduran pejabat pendakwa raya tidak terlalu keras, jadi pilihan Menteri Kehakiman Park Beom-gye menarik perhatian.

Kementerian Kehakiman mengatakan dalam satu kenyataan bahawa "Wakil Menteri Lee mengucapkan terima kasih hari ini, dan bahawa Ho-sung Kang, Pengarah Biro Dasar Pencegahan Jenayah dan Ketua Markas Pembetulan Lee Young-hee, memohon untuk bersara kehormatan untuk menyusun semula organisasi dan menyelesaikan genangan kakitangan. " Wakil Menteri Lee menjelaskan latar belakang perusahaan, dengan mengatakan, "Ini adalah saat ketika inovasi dan lompatan baru sangat diperlukan untuk urusan hukum dan penuntutan, dan untuk ini, saya berpendapat bahawa pekerja baru diperlukan."

Pada awal November tahun lalu, sebelum pelantikannya, sebelum pelantikannya, kenyataan bahawa dia mabuk dan menyerang pemandu teksi dengan menangkap pemandu teksi adalah kontroversi. Secara khusus, polis melaporkan bahawa itu adalah kes penyerangan sederhana oleh seorang pengacara umum, dan penyiasatan dalaman diakhiri dengan perjanjian dengan pemandu teksi, yang menyebabkan kecurigaan terhadap tekanan luar dan penyiasatan yang peduli. Ketika kritikan meningkat, pihak pendakwaan memulai penyiasatan ulang atas tuduhan menyerang pemandu berdasarkan Akta Mengenai Hukuman Jenayah Tertentu (Akta Hak Istimewa), dan pada 22, pihak pendakwaan juga memanggilnya sebagai suspek.

Perletakan jawatan naib menteri ditafsirkan sebagai mengandungi pesan untuk tekanan pejabat pendakwa tinggi untuk "menarik diri" di samping beban kes penyalahgunaan alkohol. Tidak termasuk tempat kosong Pejabat Pendakwa Tinggi Daegu, lima daripada tujuh pegawai kanan pendakwa raya, termasuk Pejabat Pendakwa Tinggi Seoul, Cho Sang-cheol, adalah pendakwa ke-23 di Institut Penyelidikan dan Latihan Kehakiman. Pada hari sebelumnya, dilaporkan bahawa Jawatankuasa Personel Pendakwa Kementerian Kehakiman membincangkan rancangan untuk menurunkan kedudukan pendakwa raya tinggi dan melantik seorang pegawai Kementerian Kehakiman di peringkat jaksa sesuai dengan "personel fleksibel Menteri Park Dasar. Sekiranya seseorang di peringkat jaksa tinggi atau jaksa ditukarkan ke wakil menteri Kementerian Kehakiman dan ketua Biro Dasar Pencegahan Jenayah, pejabat pendakwa tidak bernafas. Pada hari ini, Ketua Pendakwa Cho menyatakan penghargaan pertamanya, tetapi di dalam pihak pendakwaan, suara-suara dengan harapan dapat 강남풀싸롱 mempertahankan para pendakwa raya tinggi yang melindungi mereka dari penarikan pasport, seperti 'mengusir Yoon Seok-yeol', juga kaku. Chung Hee-do, ketua pendakwa dari Pejabat Pendakwa Daerah Cheongju, meminta penjelasan umum, dengan mengatakan, "Sulit untuk memahami jenis stagnasi personel apa yang ada" dalam jaringan dalaman pendakwaan.

Sebaliknya, pendapat Jaksa Agung mengenai dasar pendakwaan pasukan penyiasat terhadap mantan Menteri Perdagangan, Industri dan Tenaga Paik Woon-gyu, mantan Setiausaha Dasar Perindustrian Rumah Biru Chae Hee-bong, dan Lee Gwang-cheol, yang terlibat dalam the'Illegal Pengeluaran kejadian Kim Hak ', terlibat dalam kes memanipulasi kemungkinan ekonomi loji kuasa nuklear No. 1 Ia dikatakan telah berhasil. Bersama dengan perintah penyelidikan tambahan, dikatakan bahwa kehendak pemangku jaksa agung, Nam-gwan Cho, tercermin, dengan mengatakan, "Betul bahawa penerus jaksa agung akan mengurusnya." Pejabat Pendakwa Daerah Pusat Seoul merujuk kepada Profesor Sung-jin Cho (Dept Sains Tenaga), yang baru-baru ini menjadi pengarah Korea Hydro & Nuclear Power Co., sehubungan dengan kes yang dituduh oleh kumpulan sipil Choi Jae-hyung Ketua Audit Negara Choi Jae-hyung pada November tahun lepas, katanya: "Untuk menyerang dasar denuclearization, ia mengaudit Wolseong Kuasa Nuklear Plant No. 1". Fosforus dikaji.

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다