Dia bermain sebagai pembeli mudah alih untuk generasi
Rundingan gaji minimum terakhir kerajaan akan bermula pada 20hb. Apabila keadaan ekonomi yang semakin merosot disebabkan oleh penyebaran Corona 19 dan 25 daripada 27 ahli jawatankuasa gaji minimum tamat tempoh, pekerja dan pengguna (pengurus) menghadapi dengan tajam sebelum permulaan perbincangan. Menurut kesatuan buruh dan perniagaan pada 12 Disember, mesyuarat gaji minimum dijadualkan pada 20, yang […]

Rundingan gaji minimum terakhir kerajaan akan bermula pada 20hb. Apabila keadaan ekonomi yang semakin merosot disebabkan oleh penyebaran Corona 19 dan 25 daripada 27 ahli jawatankuasa gaji minimum tamat tempoh, pekerja dan pengguna (pengurus) menghadapi dengan tajam sebelum permulaan perbincangan.

Menurut kesatuan buruh dan perniagaan pada 12 Disember, mesyuarat gaji minimum dijadualkan pada 20, yang memerlukan pembekuan kerana pekerja yang bekerja sendiri mengalami keluhan selepas Korona 19. Khususnya, disebabkan kekurangan keupayaan pemilik perniagaan kecil untuk membayar upah disebabkan oleh jangka panjang Korona 19, pekerjaan tidak dapat dielakkan dikurangkan lagi jika upah dinaikkan.

Pekerja dijangka menuntut gaji minimum sebanyak 10,000 won, seperti janji Presiden Moon Jae-in. Presiden Moon berjanji untuk membayar gaji minimum 10,000 won pada tahun 2020. Permintaan buruh juga meletus, dengan Kongres Minimum untuk Pemberhentian Sewa mendesak Cheong Wa Dae untuk "melakukan janji 10,000 won sejam sekarang."

Buruh dijangka menaikkan kadar upah minimum untuk tahun kedua berturut-turut, iaitu 1 ~ 2%, kerana kadar kenaikan upah minimum ditentukan. Malah, ia berpendapat bahawa upah minimum 폰테크 ditentukan mengikut pilihan ahli kepentingan awam, jadi ia harus diubah menjadi cara yang disyorkan oleh buruh dan pengurusan.

Dalam tempoh dua tahun yang lalu, kadar kenaikan gaji minimum meningkat sebanyak 16.4% dan 10.9%, masing-masing, dengan janji "sepuluh ribu won gaji minimum". Dalam tempoh dua tahun akan datang, pemilik perniagaan kecil sangat menentang kempen untuk menolak upah minimum, dan tahun lepas, kadar kenaikan upah minimum menurun kepada 2.9% dan 1.5%, bertindih sehingga Korona 19.

Persatuan Pengurusan Korea, yang mewakili pengguna, mempunyai bilangan pekerja kedua terbesar di bawah upah minimum tahun lepas (3.19 juta). Memandangkan kadar upah minimum yang meningkat, seperti yang ditunjukkan oleh kadar kurang daripada 15.4% dan piawaian banci aktiviti ekonomi Pejabat Statistik Kebangsaan), dikatakan bahawa kadar kenaikan upah minimum harus stabil buat masa ini.

"Jika Korona 19 telah berpanjangan dan jualan telah merosot, beban pemilik perniagaan kecil dan pekerja sendiri akan meningkat lebih banyak," kata seorang pekerja yang bekerja sendiri di sebuah restoran di Seoul. "Jika jualan meningkat kepada tahun depan, pemilik perniagaan kecil akan runtuh.

Rundingan upah tahun depan dianggap sebagai pembolehubah terbesar sama ada keadaan Korona 19 akan berakhir. Di samping itu, terdapat "ciri ekonomi yang diikuti oleh perubahan ekonomi," jadi walaupun keadaan Corona 19 telah pecah tahun depan dan ekonomi pulih, kemungkinan pekerjaan akan berpanjangan, dan tidak mudah untuk menaikkan upah minimum dengan ketara.

Menurut Keputusan Penguatkuasaan Akta Upah Minimum, Menteri Buruh harus meminta Jawatankuasa Upah Minimum untuk mengkaji upah minimum untuk tahun depan setiap tahun sehingga 31 Mac. Selepas itu, jika Choi membuat kesimpulan dalam 90 hari, Menteri Buruh akan memuktamadkan upah minimum untuk tahun depan pada 5 Ogos

Penyanyi dan penyiar Haha, Lee Ji-hye, dan model Jung Hyuk datang ke pembeli mudah alih yang memilih produk untuk menyelesaikan masalah Celup yang memohon cerita dengan K Shopping.

K Shopping mengumumkan pada 12 Disember bahawa ia akan menyokong pengeluaran program 'Saya akan makan kurier setiap hari' yang akan menunjukkan gaya hidup membeli-belah yang bercita-cita tinggi di MBC Everlon pada ke-13.

Antara membeli-belah dalam talian yang melebihi 15 trilion won pada bulan lepas, bahagian membeli-belah mudah alih yang diperintahkan oleh telefon pintar cukup popular untuk menyumbang kira-kira 68%. Program 'Saya mengambil kurier setiap hari' direka untuk menganalisis corak membeli-belah mudah alih yang biasa kepada ramai orang moden dan menyediakan pengetahuan membeli-belah untuk menyebarkan budaya penggunaan yang munasabah dan bergaya.

K Shopping bersetuju dengan niat perancangan ini dan memutuskan untuk secara aktif menyokong pengeluaran program. Sebelum rakaman siaran, MC program sebenarnya membeli produk dari K Shopping dan mengesyorkan produk yang sesuai dengan cerita pembeli tetamu dan diperlukan.Pada siaran pertama, kami akan memperkenalkan pelbagai produk mengenai tema kehidupan yang baik untuk kos kaustik yang dapat menikmati kehidupan Gyckcock yang bahagia, serta pengetahuan membeli-belah mudah alih yang dapat mengurangkan kadar kegagalan, dan tip madu yang dapat dengan mudah mengenali maklumat berguna untuk membeli-belah

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다